Металургійна наука як справа життя (до 100-річчя від дня народження академіка НАН України Б.І. Медовара) - Богаченко, О.Г. (Вісник НАН України, 2016)
29 березня 2016 р. виповнюється сто років від дня народження видатного
українського вченого-металурга, піонера сучасного електрошлакового переплаву, лауреата багатьох державних премій, доктора технічних наук, професора, академіка НАН України Бориса Ізраїльовича Медовара.