Про співпрацю установ НАН України та Державної наукової установи «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 17 лютого 2016 р.) - Дячук, Д.Д. (Вісник НАН України, 2016)
У доповіді представлено першочергові завдання і напрями наукової діяльності Державної наукової установи «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами, наведено найголовніші здобутки у сфері охорони здоров’я, розглянуто історію
створення установи та етапи її становлення. Окреслено основні шляхи і
перспективи подальшого розвитку співпраці з установами Національної академії наук України.