Про діяльність Національного центру «Мала академія наук України» (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 2 березня 2016 р.) - Довгий, С.О. (Вісник НАН України, 2016)
У доповіді коротко розглянуто історію та еволюцію організаційної структури Малої академії наук України, основні напрями її діяльності, спрямовані на забезпечення участі учнівської молоді в дослідницько-екс пе ри ментальній, науковій, конструкторській, винахідницькій та пошуковій роботі,
що сприяє формуванню інтелектуального капіталу нації і вихованню майбутньої наукової зміни. Окрему увагу приділено проведеним загальнодержавним і регіональним заходам, а також новим освітньо-науковим, культурним, благодійним, громадянсько-патріотичним проектам МАН.