Дослідження історії книжкової культури України - Ковальчук, Г.І. (Вісник НАН України, 2016)
У статті розкрито основні наукові напрями та завдання Інституту
книгознавства Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського. Обґрунтовано ідею обрання та шляхи і форми виконання наукової теми Інституту на 2016—2018 рр. «Історія книжкової культури в Україні», суть
якої — через дослідження конкретних книжкових, образотворчих, музичних, картографічних пам’яток та історичних бібліотечних зібрань створити переконливу картину історії вітчизняної книжкової культури. В статье раскрыта цель и основные задачи Института книговедения Национальной библиотеки Украины
им. В.И. Вернадского. Обоснована идея выбора и форм выполнения научной темы Института на 2016—2018 гг.
«История книжной культуры в Украине», суть которой — через исследования конкретных книжных, изобразительных, музыкальных, картографических памятников и исторических библиотечных собраний создать убедительную картину истории отечественной книжной культуры. The article deals with the purpose and the main problems in the scientific activity of the Institute of Book Science of
Vernadsky National Library of Ukraine. The conception of the Institute’s scientific theme “The history of the book
culture in Ukraine” and forms of its fulfillment are elucidated. The main task of the research is through the investigations of concrete book, graphic, musical, cartographic monuments and historical library collections to create a persuasive view of the history of the national book culture.