Видавнича діяльность зоологічного музею (стислий огляд історії і сучасності) - Писанець, Є.М. (Національний Науково-природничий музей НАН України, 2005)
У статті коротко охарактеризовано видавничу діяльність Зоологічного музею та представлено повний список всіх випусків «Збірника праць Зоологічного музею» з дня його заснування. Приведено також повний бібліографічний перелік робіт, виданих за період 1969–1976 рр. (випуски № 33–36) і, крім того, складено алфавітний покажчик авторів цих збірників. Враховуючи те, що під грифом видання «Зоологічний музей» в останні роки було розпочато публикацію окремих випусків, присвячених обробці фондових колекцій, в роботі також наводиться їх повний список. В статье кратко охарактеризована издательская деятельность Зоологического музея и представлен полный список всех выпусков «Сборника трудов Зоологического музея» со дня его основания. Приведен также полный библиографический перечень работ, опубликованных за период 1969–1976 гг. (выпуски № 33–36) и, кроме этого, составлен алфавитный указатель авторов этих сборников. Учитывая то обстоятельство, что под грифом издания «Зоологический музей» в последние годы была начата публикация отдельных выпусков, посвященных обработке фондовых коллекций, в работе также приводится их полный список. The paper is about the publishing activities of Zoological museum and there is a complete list of the issues of the proceeding of Zoological museum. The bibliography of the papers published in 1969–1976 years (iss. 33–36) is briefly reviewed as a complete author’s alphabetical index of these issues. Taking into concederation that Zoological museum recently have started publishing the special issues devoted to the fond collections, the bibliography of these issues is pointed out.