Вирощування монокристалів подвійного поліфосфату NaMn(PO3)3 та його структура - Lavrik, R.V.; Trachevsky, V.V.; Diamant, V.A. (V.P. Kukhar Institute of Bioorganic Chemistry and Petrochemistry of the National Academy of Sciences of Ukraine, 2019)
Підібрані оптимальні умови для вирощування монокристалів сполуки NaMn(PO3)3. Проведено повне рентгеноструктурне дослідження синтезованого поліфосфату NaMn(PO3)3. Структура сполуки відноситься до орторомбічній сингонії, просторова група P212121, і має параметри кристалічної решітки: a = 14,446(2), b = 14,463(2), c = 14,522(3) Å, V = 3034 Å3 , Z = 16, вирах = 2,757 г/см3 . Встановлені особливості будови синтезованого фосфату. Сполука досліджена методами рентгеноструктурного аналізу, диференційного термічного аналізу, ІЧ-спектроскопії, проведено її повний хімічний аналіз