Ініційоване окиснення бензилового спирту та циклогексиламіну у присутності металокомплексів. Кінетика та квантово-хімічне моделювання - Bozhko, Ye.О.; Каchkоvsky, О.D.; Kalashnikova, L.E.; Hodyna, D.M.; Kamenieva, T.M.; Sheludko, Ye.V.; Polunkin, Ye.V. (Каталіз та нафтохімія, 2018)
Досліджена кінетика ініційованого окиснення бензилового спирту Ме-комплексами з різними замісниками в імінній складової ліганду. Проведено порівняльний аналіз із кінетичними даними ініційованого окиснення циклогексиламіну. Проведені квантово-хімічні розрахунки α-оксибензил- і α-аміноциклогексилпероксильних радикалів із визначенням зарядів на атомах, дипольних моментів, спінової густини. Визначені положення, форма і енергія граничних молекулярних орбіталей (верхня зайнята і нижня вакантна). За результатами дослідження гострої токсичності синтезованих Ме-комплексів обрано сполуку найбільш перспективну для подальшого аналізу та оптимізації її структурних особливостей.