Світ хімії та хіміків - Ковтун, Г.О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Науку хімію створювали спочатку алхіміки, потім лікарі та аптекарі й, нарешті, власне хіміки. Всі вони щиро вірили у своє призначення і не щадили свого здоров'я, а часом і життя в ім'я істини. Вчені-хімики прикладали неабияких зусиль, щоб відкрити двері в незвідане. Прослідкувати їхні досягнення допомагають не тільки фахові статті, наукові монографії, довідники…, але й сторінки художньої літератури, живопис, філателія, нумізматика, тощо. Редакція продовжує публікувати реферати на цю тему з добірки вченого-хіміка, члена-кореспондента НАН України Г. О. Ковтуна (kovtun@visti.com). Першу частину було надруковано в №1 за 2006 р.