Метод побудови текстового шаблону для екстракції інформації зі слабоструктурованих даних - Шаховська, Н.Б; Швороб, І.Б. (Штучний інтелект, 2017)
80% світових даних є неструктурованими або слабоструктурованими. У зв’язку з цим, актуальною є проблема екстракції інформації та її подальше збереження у зручній для опрацювання формі. Для зручності екстракції даних у роботі запропоновано використання текстових шаблонів на основі словника ключових слів. Основною метою є розроблення методу виділення складових елементів для побудови текстового шаблону, а також розроблення методу кластеризації текстового шаблону. Проведено аналіз розроблених методів на прикладі роботи бібліотечної системи.