Визначення характеристик тріщиностійкості однонаправлених склопластиків - Гвоздюк, М.М.; Гембара, О.В.; Болейчук, В.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Визначено характеристики тріщиностійкості тонколистових ортотропних полімерних композиційних матеріалів за побудованими методом цифрової кореляції спеклзображеннями полів переміщень та деформацій у зоні передруйнування. Встановлено, що за складного напруженого стану енергія руйнування та критичні напруження волокнистих однонаправлених композитів залежать від кута орієнтації надрізу до напрямку армування.