Ендогенна інтоксикація в організмі тварин за умов поєднаного впливу ізоніазиду, рифампіцину та сполук шестивалентного хрому - Бурмас, Н.І.; Фіра, Л.С.; Лихацький, П.Г.; Руснак, Н.І. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
У дослідженнях на білих щурах встановле но, що при поєднаному впливі ізоніазиду (0,05 г/кг), рифампіцину (0,25 г/кг) та сполук шестивалентного хрому (3 мг/кг) на організм відбувається активація процесі в ліпопероксидації та окиснювальної модифікації білків, що підтверджується збі льшенням вмісту ТБК-активних продуктів та 2,4-динітрофенілгідразонів. Накопичення токсичних продуктів викликає деградацію біомакромолекул, на що вказує підвищення вмісту молекул середньої маси в організмі.