Бідермаєрівські мотиви у творчості Ніколауса Ленау - Ярош-Яцків, І. (Слово і Час, 2011)
У статті проаналізовано поетику й естетику літературного бідермаєру на основі теоретичних праць таких зарубіжних літературознавців, як П. Клюкгон, Ф. Федоров, О. Михайлов, А. та В. Рінзум, знайдено характерні бідермаєрівські риси у творчості письменників епохи Реставрації на прикладі ліричних творів австрійського поета Ніколауса Ленау. У ранніх “романтичних” віршах Н. Ленау вдається простежити низку мотивів і тем, які були прикметними для періоду бідермаєру. У статті доводиться можливість інтерпретації письменників 1815 – 1848 років з позицій як романтизму, так і бідермаєру.