Оптимізація автотьюнінгу програм з використанням нейромереж - Дорошенко, А.Ю.; Іваненко, П.А.; Новак, О.C. (Проблеми програмування, 2017)
Автотьюнінг програм – це метод самоналаштування внутрішніх параметрів програми, що мають вплив на її швидкодію, з метою досягнення найвищих показників продуктивності, проте він може вимагати багато часу на випробування. В роботі запропоновано вдосконалення методу автотьюнінгу програм з використанням нейромережевих алгоритмів та статистичного моделювання. Автоматичне навчання моделі програми на результатах “традиційних” циклів тьюнінгу з подальшою підміною частини запусків автотьюнера оцінкою з апроксимаційної моделі дозволяє значно прискорити пошук оптимального варіанта програми.