Образ наратора у різдвяних оповіданнях (на матеріалі англійської, російської та української літератур) - Буркут, І. (Слово і Час, 2012)
Стаття присвячена компаративному аналізу образу наратора в англійських, російських та українських різдвяних оповіданнях. Простежено особливості різдвяних творів, зумовлені наявністю оповідача. У статті виокремлюються та аналізуються як типологічні риси (сказовість, композиційна рамка, індивідуалізація оповіді, спрямованість на уявного слухача), так і своєрідні ознаки різдвяних оповідань, які, на думку авторки статті, пов'язані із індивідуальною творчою манерою письменників.