Фінансове забезпечення та результати наукової діяльності в Україні за підсумками моніторингу - Писаренко, Т.В.; Куранда, Т.К.; Кочеткова, О.П. (Наука, технології, інновації, 2018)
У статті розглянуто результати моніторингу реалізації пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки. Проведено аналіз динаміки створення і впровадження науково-технічної продукції за період 2013–2017 рр. Частка видатків на ДіР в Україні становить менше 0,9% від ВВП країни, що є загальноприйнятою нормою, аби держава реалізовувала основні функції: пізнавальну, економічну, соціальну та оборонну. Як наслідок, вагомий спад економіки України зумовлений недостатнім і диспропорційним фінансуванням науки, неефективною системою управління наукою, відірваністю науки від виробництва, низькою інноваційною активністю підприємств і бізнесу, що обумовлює низьку затребуваність результатів наукових досліджень економікою.