Отримання рекомбінантного дефензину 1 сосни звичайної та його антифунгальна активність - Ковальова, В.А.; Гут, Р.Т.; Gout, I.T. (Біополімери і клітина, 2008)
Нещодавно нами очищено ендогенний дефензин із проростків сосни звичайної, а також клоновано кДНК, яка кодує дефензин 1 (PsDef1, Pinus sylvestris дефензин 1). Фрагмент кДНК дефензину 1, який кодує зрілу форму цього білка, клоновано у вектор pET42а(+) та індуковано його експресію у бактеріальній системі Escherichia coli. Оптимізовано умови продукування рекомбінантного білка PsDef1, злитого з глутатіон-S-трансферазою, у розчинній формі. Після афінного очищення цього білка на глутатіон-сефарозі та протеолізу фактором Ха отримано біологічно активний препарат рекомбінантного PsDef1, антифунгальна активність якого співмірна з такою ендогенного дефензину 1 сосни звичайної.