Декоративні елементи жіночого вбрання на землях Правобережної Скіфії - Клочко, Л.С. (Археологія і давня історія України, 2016)
У статті йдеться про особливості костюмних комплексів, матеріали для вивчення яких знайдено на території Лісостепового Правобережжя. Жіноче вбрання вирізняли такі елементи як цвяхоподібні сережки, шпильки, прикраси з самоцвітів. Ці декоративні засоби оформлення костюмів були етнолокальними ознаками костюмів місцевого населення з регіону скіфів-орачів.