Мовленнєва етикетна формула як складова української наукової мови - Романчук, С.М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті розглянуто особливості формування мовленнєвої етикетної поведінки науковця. Прослідковано основні етапи реалізації різних етикетних формул в усному мовленні вченого. Визначено роль і вплив інтрата екстралінгвальних чинників на становлення мовленнєвої культури дослідника.