Запилювальні стратегії в орхідних (Orchidaceae) - Черевченко, Т.М.; Буюн, Л.І.; Ковальська, Л.А. (Український ботанічний журнал, 2010)
Метою цієї статті є короткий огляд публікацій, присвячених особливостям різноманітних систем запилення в орхідних. Основну увагу ми приділили пра- цям останніх 10—15 років, оскільки саме в цей період були отримані нові фак- ти, запропоновані нові концепції, які істотно поповнили та збагатили уявлен- ня про еволюцію систем запилення у квіткових рослин, зокрема в орхідних.