Мінливість та характер успадковування каріометричних ознак клітин генеративних структур в процесі мікроспорогенезу деяких злаків - Трочинська, Т.Г. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
На п’яти сортах озимої м'якої пшениці, житі Харківське 60 та пшенично-житніх гібридах F₁ досліджено особливості мінливості об’ємів ядра та ядерця, розподіли фенотипового прояву каріометричних параметрів і характер алельних взаємодій полігенних систем, що контролють ці кількісні ознаки клітин чоловічих генеративних структур пшениці, жита та віддалених гібридів.