Кордоцентрична модель прози Ганни Барвінок - Ткаченко, В. (Філологічний дискурс, 2017)
У статті здійснено літературознавчий аналіз ряду оповідань Ганни Барвінок. Досліджується вплив кордоцентризму на формування творчого методу, відслідковується тенденція до чуттєвості у створенні та розв’язанні конфліктів. Творчість Ганни Барвінок розглядається в контексті літературної доби ІІ половини ХІХ століття. Звернуто увагу на те, які риси притаманні кордоцентричній прозі письменниці.