Кордоцентричні образи в поезії Анастасії Ткаченко (на матеріалі збірки "Із запахом кави...") - Ткаченко, В. (Філологічний дискурс, 2019)
У статті подано спробу проаналізувати образну систему лірики Анастасії Ткаченко з позицій національної «філософії серця». Виокремлено тематичні аспекти, пов’язані з ментальними традиціями українського народу. На прикладах конкретних поезій розкривається образна специфіка лірики.