Слов’янські прикраси раннього середньовіччя із Полтавського Посулля: нові знахідки - Володарець-Урбанович, Я.В.; Сидоренко, О.В. (Археологія і давня історія України, 2021)
У статті розглянуто знахідки прикрас епохи раннього середньовіччя, які були виявлені з 2011 по 2016 рр. у полтавському Посуллі під час обстежень археологічних пам’яток. Знахідки представлені фібулами, деталями намиста, браслетами та деталями поясних гарнітур.