Генетичний контроль формування суцвіття у Arabidopsis thaliana (L.) Heynh. - Хаблак, С.Г. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2010)
Доведено, що під впливом рецесивних алелів ap1-1, bp-1 та tfl1-2 у A. thaliana замість типової китиці формуються суцвіття з новими комбінаціями ознак, не характерними для родини Brassicaceae. З’ясовано, що тип суцвіття у арабідопсису може визначатися як окремими генами, так і взаємодією генів за типом комплементарності, при якому кожний з генів характеризується власним специфічним ефектом.