Підхід до побудови математичної моделі сигнатури визначення об’єктів моніторингу із застосуванням інформативності її моніторингових ознак - Ільяшов, О.А.; Комаров, В.С.; Юрченко, О.В.; Дейнега, О.В. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
У статті розглянуто задачу використання інформативності моніторингових ознак сигнатури об'єктів моніторингу для конкретних умов розв'язання прикладних задач розпізнавання. Досліджено запропонований підхід до побудови математичної моделі сигнатури визначення об'єктів моніторингу шляхом варіювання величиною різниці між імовірностями розпізнавання об'єктів моніторингу.