До антропологічної характеристики населення Ольвії та Березані - Назарова, Т.О. (Археологія, 1994)
У статті дається антропологічна характеристика населення двох основних античних центрів Нижньобузького регіону — Ольвії та Березанського поселення, що тривалий час входили до єдиної політичної системи. Краніологічні матеріали з Ольвії та Березані розглядаються у порівнянні з іншими грецькими серіями та серіями, що характеризують навколишнє «варварське» населення.