Етнологічні і національно-ідентифікаційні візії вченого: до 170-річчя від дня народження Хведора Вовка - Скрипник, Г. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У розвідці йдеться про наукові здобутки Хв. Вовка в царині народознавства, про його новаторські студії зі сфери соціального і побутового життя, окремих галузей виробництва, народної орнаментики, церковного будівництва, сімейної обрядовості, зокрема шлюбного ритуалу. Наголошується, що найбільшою його заслугою перед українською етнографією стало створення фундаментальних енциклопедичного характеру праць з української етнології та антропології. Йдеться також про національно-ідентифікаційні візії вченого і його принципові висновки щодо соборності українства і самобутності української культури – важливого ідентитету його національної окремішності.