До питаня про працю громадянського суспільства - Оніщенко, Н.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
Серед багатьох аспектів дослідження проблематики, присвяченої становленню, формуванню, розвитку громадянського суспільства, його окремих інститутів, на жаль, ні в рамках монографічних робіт, ні, навіть, у статейному викладі дотепер досить повно не проаналізовані особливості, сутність, природа права громадянського суспільства. В даній статті автор спробує відповісти на ці, а також, пов’язані з ними питання. Ключові слова: право, соціальне призначення права, право громадянського суспільства, громадянське суспільство, право і культура, право і правосвідомість, принципи права.