Ніжинська електростанція в 1914-1918 роках - Мазурик, О.; Кошмар, В. (Ніжинська старовина, 2010)
Стаття присвячена одному з аспектів модернізації простору провінційних міст Російської імперії, а саме процесам електрифікації. На прикладі Ніжина, з використанням архівних документів, висвітлено історію становлення міської електростанції.