Принципи і шляхи реалізації державної влади в науково-теоретичних працях Отто Ейхельмана - Турчин, Я. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Аналізується теоретичний доробок відомого політичного діяча, вченого і правника кінця ХІХ – першої третини ХХ ст. Отто Ейхельмана щодо принципів і шляхів реалізації влади в державі. Розглядаються принципи розгалуження влади, її відповідальності, децентралізації, а також механізмів їх функціонування в поєднанні з федеративними засадами державного будівництва.