К вопросу о теоретическом обосновании внедрения тепловых насосов в сушильной технике - Клюев, Э.С. (Геотехническая механика, 2009)
У статті розглянута концепція застосування теплових насосів у технологічному процесі конвективного сушіння подрібненого вугілля у замкнутому циркуляційному контурі. Наведено результати аналітичних розрахунків, що показують ефективність подібних систем на будь-яких промислових підприємствах, що володіють значними вторинними енергетичними ресурсами.