Соціально-економічні та правові передумови формування і розвитку ринку азартних ігор в Україні - Дюба, Г.М. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена висвітленню передумов формування та розвитку сфери азартних ігор в Україні. Проаналізовані історичні показників існування ринку гральних послуг. Розкриваються нагальні проблеми даної сфери господарювання. Запропоновано найбільш ефективні шляхи виходу із ситуації, що склалася у цій сфері підприємницької діяльності. Ключові слова: соціально економічні передумови, правове регулювання, азартні ігри, гральний бізнес, контроль.