Працівники з сімейними обов’язками: поняття та юридичні гарантії у проекті Трудового кодексу - Гаращенко, Л.П. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
В статті досліджуються поняття та юридичні гарантії працівників з сімейними обов’язками у проекті Трудового кодексу України. На основі міжнародних актів,аналізу проекту Трудового кодексу, законодавства України та існуючих наукових досліджень з цього питання запропоновано визначення поняття «працівники з сімейними обов’язками», конкретизовані гарантії для цих працівників, а саме . у сфері робочого часу, відпусток, випробувального строку, атестації тощо.