Alma mater (Україна. Наука і культура, 2009)
Сьогодні ніхто вже не скаже: вчуся в Києві в університеті, бо це тільки викличе нове запитання — тобто в якому? Університетів у Києві тепер — скільки? — принаймні понад двадцять, з них тільки національних, здається, сімнадцять. Тепер кажуть: вчусь у Шевченка, і нехай це неточно й неправильно, а звучить добре, і — відразу все зро-зуміло. Перед очима постає знаменитий Червоний корпус, хоч на справді це може бути й якась інша будівля — на Бульварі Шевченка, чи на Проспекті Глушкова.