Місто як символ світоустрою у творчості О. Купріна, І. Буніна, А. Чехова, В. Підмогильного - Колінько, О.П. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті аналізується образ міста-мегаполіса (Москви, Парижа) і провінційного міста як символу світоустрою в творах О. Купріна, В. Підмогильного, А. Чехова, І. Буніна. Порівнюється інтерпретація письменниками опозиції столичне-провінційне місто і, зокрема, дотично, – мотив протиставлення міста селу в творчості російських та українських письменників кінца XIX – перших десятиліть XX ст.