Динаміка стану насаджень основних лісоутворювальних порід України за період 1990–2006 pp. - Усцький, І.М. (Науково-виробниче видання “Лісовий журнал”, 2011)
На основі узагальнення результатів лісопатологічного моніторингу наводиться аналіз динаміки площ соснових, дубових та ялинових насаджень, в яких відбувалися патологічні процеси за період 1990–2006 рр.