Препаративний синтез 4-арил(гетарил)-5-етоксикарбоніл-6-хлорометил-3,4-дигідропіримідин-2(1Н)-онів - Вовк, М.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2009)
Запропоновано метод препаративного одержання 4-арил(гетарил)-5-етоксикарбоніл-6-хлорометил-3,4-дигідропіримідин-2(1Н)-онів, який базується на трикомпонентній циклоконденсації арил(гетарил)альдегідів, 4-хлороацетооцтового естеру та сечовини в оцтовій кислоті.