Мовна гра як спосіб досягнення прагматичного ефекту рекламного текcту - Крутько, Т.В. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
Стаття присвячена дослідженню прийомів мовної гри у текстах банерної реклами. Доведено, що різнорівневі мовні та стилістичні засоби (каламбури різних типів, телескопізми, оказіоналізми, прецедентні висловлення тощо) лежать в основі виникнення мовної гри. Причина виникнення мовної гри полягає у нестандартному варіюванні форми чи змісту мовних засобів.