Оценка количества латинских прямоугольников методом ускоренного моделирования - Кузнецов, Н.Ю. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Запропоновано метод прискореного моделювання для обчислення кiлькостi латинських прямокутникiв та квадратiв. Численнi приклади демонструють високу точнiсть методу. Наведено оцiнку кiлькостi латинських квадратiв порядку n = 20 з вiдносною похибкою 5 % та достовiрнiстю 0,99. Побудовано статистичнi нижнi оцiнки максимальної кiлькостi трансверсалей у латинських квадратах порядку n ≤ 20.