Аналітична залежність швидкості усталеної повзучості металів від попередньої пластичної деформації - Русинко, А.К. (Проблемы прочности, 2002)
Запропоновано математичну модель, за допомогою якої аналітично виводиться залежність швидкості усталеної повзучості від величини пластичної деформації при проведенні попередньої механіко-термічної обробки. Модель побудовано шляхом узагальнення синтезної теорії пластичності і повзучості з якісним відображенням процесів, що відбуваються при попередньому наклепу та відпалу матеріалу.