Тектонофаціальна характеристика ультраметаморфічних порід Уманського блоку Українського щита - Янченко, В.П. (Мінералогічний журнал, 2010)
Викладено результати тектонофаціальних досліджень ультраметаморфічних порід у межах східного обрамлення Уманського блоку Українського щита. Розглянуто характер дислокаційних перетворень порід, їх структурно-текстурні особливості та механізми формування.