Підходи до паралелізації алгоритму Йєна для систем із спільною пам’яттю - Погорілий, С.Д.; Трибрат, М.І.; Бойко, Ю.В.; Афанасьєв, Д.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2011)
Побудовано регулярну схему алгоритму Йена з використанням апарату систем алгоритмічних алгебр, запропоновано підходи до паралельної реалізації алгоритму Йена для SMP–архітектур. Виконано фор-малізацію методу шаблонів шляхом формування паралельних схем з використанням математичного апарату модифікованих систем алгоритмічних алгебр. Реалізовано паралельний алгоритм Йена, наве-дено отримані експериментальні дані.