Моніторинг та прогнозування можливих тенденцій розвитку фондового ринку України - Соловйова, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета статті – провести нелінійний еконофізичний аналіз поточного стану фондових ринків України та інших регіонів, зокрема, Росії, Німеччини, Китаю та США. Дослідити основні сигнали ринків щодо можливих кризових сценаріїв як найближчим часом, так і в середньостроковій перспективі.