Роль генетического маркера эндотелиальной дисфункции гена АСЕ в патогенезе гломерулонефрита - Зяблицев, С.В.; Чернобривцев, П.А.; Кишеня, М.С.; Пищулина, С.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Виявлено взаємозв’язок між клінічними особливостями хронічного гломерулонефриту й I/D поліморфізмом гена АСЕ. При DD-варіанті генотипу були відмічені високий ступінь протеінурії, зниження швидкості клубочкової фільтрації, прогресування ниркової недостатності.