Застосування прозорої ізоляції та її роль в загальному теплообміні геліоколектора - Чорна, Н.О. (Промышленная теплотехника, 2011)
В статті викладені теоретичні рекомендації щодо застосування скла в геліоколекторах. Викладено методику розрахунку загального термічного опору склопакету. За цією методикою розраховано R0 в залежності від кута нахилу геліоколектора та ширини повітряного прошарку в склопакеті при заповненні його різними видами інертного газу.