Непередбачені ефекти генетичних модифікацій рослин та методи їхнього аналізу - Сорочинський, Б.В.; Бурлака, О.М.; Науменко, В.Д.; Секан, А.C. (Цитология и генетика, 2011)
Аналізується проблема непередбачених ефектів, які можуть бути обумовлені генетичними модифікаціями рослин. Обговорюються фактори, що спричиняють виникнення непередбачених ефектів в генетично модифікованих рослинах, наслідки, які вони можуть спричинити, та можливість мінімізації їх шляхом застосування вдосконалених методів генної інженерії. Описуються сучасні методичні підходи до аналізу непередбачених ефектів як етапу оцінки безпечності трансгенних рослин, зокрема методи молекулярного профілювання з використанням різних «-омік»-технологій.