Розробка методики діагностики стану рослин - Артеменко, Д.М.; Колесник, Ю.С.; Федак, В.С. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2013)
Розглянуто перелік операцій та їх послідовність для реалізації диференційного методу діагностики, вибору діагностичних і допоміжних ознак стану контрольних і дослідних рослин, умов і режимів вимірювань, визначення стану і встановлення діагнозу.