Слов’янські глинобитні печі поселення Обухів 2 останньої чверті І тис. (техніко-технологічні особливості побудови та експлуатації) - Петраускас, О.В.; Коваль, О.А. (Археологія, 2012)
Наведено результати дослідження глинобитних печей на ранньослов’янському поселенні Обухів 2 у 2007—2009 рр. Розглянуто місце печі в інтер’єрі житла, форма, її матеріал та особливості конструкції. Наведено дані експериментальної археології з моделювання глинобитної печі та її експлуатації. Проводиться спроба вирахувати умовний коефіцієнт «теплового оптимуму» для певних культурнохронологічних етапів.