Історія розвитку фінансової термінологіїв країнах Західної Європи та Україні - Товстенко, В. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті проаналізовано українську фінансову термінологію (від Київської Русі до ХХ ст.). Досліджено такі писемні джерела: "Руська правда", "Лексикон словенороський Памви Беринди", "Актова книга Житомирського міського уряду кінця ХVІ ст.", "Ділова мова Волині і Наддніпрянщини ХVІІ століття". Подано комплексний аналіз назв грошових одиниць. Проаналізовано історію розвитку фінансової термінології Західної Європи: подано етимологію слів банк, вексель, індосамент тощо.