Структуроутворення та реологія дисперсних систем - Яремко, З.; Федушинська, Л. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
Узагальнено результати використання моделей для опису просторової структури та в’язкості дисперсних систем. Показано як можна кількісно оцінити основні параметри комірчастої моделі: загальну кількості місць (розміри комірки) та сили зчеплення між частинками в одиничному контакті.